Sportcomplex_wide

SPORTCOMPLEX

Sporthal, zwembad, stadion, manege, cafetaria, fitnessruimte, dansschool, …

Bent u op zoek naar audiovisueel materiaal voor een sporthal, zwembad, stadion, manege, cafetaria, fitnessruimte, dansschool, … ? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op.


CONTACT

Welke audiovisuele producten zien we in sportfaciliteiten?

sportcomplex Kiosk digitale berichtgeving

Waar veel mensen samen komen, is berichtgeving essentieel. Dit kan door digitale berichtgeving, waarbij de getoonde informatie zelfs elke minuut gecontroleerd en aangepast kan worden. Via een specifieke software wordt op eenvoudige wijze deze informatie samen gebracht en weergegeven op energiezuinige LCD/LED-monitoren, een videowall, (interactieve) kiosk, … al dan niet weersbestendig. We hebben zeker ook een gepaste oplossing voor uw toepassing; informeer ernaar !

sportcomplex Weersbestendige luidsprekers

Weersbestendige luidsprekers komen vooral van pas in zwembaden, openlucht sportterreinen, maneges, stadions, … Deze krachtige “all-weather” luidsprekers zijn bestand tegen vocht, chloor en zout, kunnen het geluid ontzettend ver projecteren en zijn speciaal ontworpen om aan de meest extreme weersomstandigheden te kunnen weerstaan.

showroom multi-zone systeem

In een sportcomplex wordt er vaak gekozen voor een omroepsysteem of een multi-zone geluidsysteem. Hiermee kan je in elke ruimte kiezen uit de centrale muziekbronnen zoals bv. internetradio, CD-speler, USB-speler, … Er is vaak ook de mogelijkheid om lokaal muziekbronnen aan te sluiten (bv. iPod).
Je kan hierbij kiezen voor een standaard 100V-systeem of voor een digitaal systeem met een DSP-Audio-Matrix. In dit laatste geval schakelen we op alle vlakken een stapje hoger. Vaak een betere audiokwaliteit, meer afregelmogelijkheden, flexibel te configureren, instellingen niet toegankelijk voor onbevoegden, compatibel met Dante (audio over netwerk – lange kabellengtes), eenvoudig en op maat te bedienen, …

sportcomplex Opbouwluidspreker

Naast de standaard inbouw-, opbouw- en pendelluidsprekers voor achtergrondmuziek en omroep hebben we ook krachtige full-range luidsprekers voor een optimale muziekweergave voor o.a. dansscholen, discozwemmen, fitness, …

sportcomplex Draadloze microfoon

Spraakverstaanbaarheid is een noodzaak bij sportlessen. Gebruik daarom de draadloze microfoon die het beste bij uw toepassing past.

Mobiele geluidsinstallatie

Wanneer geluid mobiel, eenvoudig op te stellen en compact moet zijn dan is een mobiele geluidsinstallatie een goede keuze. Het biedt een complete audio-oplossing voor spraak en muziek en dit in een alles-in-één compact formaat. Geen kabels, geen complexe instellingen, … dankzij de interne oplaadbare accu kan je het toestel zelfs volledig draadloos gebruiken. De betrouwbare en kwalitatieve mobiele PA systemen kunnen naar wens samengesteld worden met draadloze microfoons, headsetmicrofoons, CD/USB speler, Bluetooth connectiviteit, … Ideaal voor turnzalen, zwembaden, danslessen, sport, …

sportcomplex Akoestiek

Geluid is vaak complex. Laat u daarom bijstaan met vakkundig advies.
Een juiste productkeuze en een professionele afregeling zijn essentieel om een goed resultaat te bekomen. Naast onze ervaring en kennis van audio maken we bij zo goed als elke aanvraag gebruik van simulatie software. Via deze akoestische simulatie software krijgen we een goed beeld van hoe de gekozen luidsprekers zich in de ruimte zullen gedragen en kunnen we een optimale plaatsing van de luidsprekers garanderen. Bij meer complexe ruimtes en projecten gaan we nog een stap verder, hier gaan we ook rekening houden met de akoestische eigenschappen van de gebuikte materialen in de betreffende ruimte en kunnen we zelfs onderzoeken hoe het aantal mensen het geluid in de ruimte zal beïnvloeden.

Toepassing-trainingsruimte-Akoestische-behandeling

In ruimtes waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn, treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, lawaaierig, …

Een akoestische behandeling van de ruimte is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen.


VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES