Huddle space of kleine vergaderruimte

Een evolutie in vergaderen

De noodzaak om kleinere ruimtes interactief te gebruiken

GESPREKKEN VOEREN

Naast de sterke evolutie in de producten binnen onze sector, is er ook een evolutie in de manier waarop er gesprekken gevoerd worden met klanten, leveranciers, medewerkers,… Deze evolutie vertaalt zich in een heroriëntatie van de vergaderzalen, die in je bedrijf aanwezig zijn. De noodzaak om kleinere ruimtes (de zogenaamde ‘Huddle rooms’ of ‘Huddle spaces’) interactief te gebruiken, groeit dan ook spectaculair.

Productiever samenwerken in een kleine vergaderruimte of huddle space.
Huddle Space collaboration

SNEL EN EFFICIËNT

Het gebruik van huddle spaces groeit uit de manier waarop ‘millennials’ elkaar ontmoeten: de ‘meetings’ zijn vaak informeel en zeer sterk collaboratief georiënteerd. Ondanks de kleinere ruimtes zijn deze uitgerust met hoogtechnologische middelen: de ‘millennial’ wil immers geen tijd verliezen met kabels in te pluggen om z’n laptop aan te sluiten en zeker niet eerst de handleidingen te lezen om alles te bedienen. Het reserveren van de ruimte doet hij gewoon op z’n smartphone. Het geheel aanzetten doet hij met één druk op het touch paneel. Bij het einde van de ‘meeting’ detecteert de bewegingsmelder geen activiteit meer, worden alle apparaten uitgeschakeld en wordt de ruimte terug vrij gegeven voor andere gebruikers.

FLEXIBELE AUDIOVISUELE APPARATUUR

Het centrale punt van de huddle space is een monitor waar iedereen rond zit om zo de meeting van dichtbij te volgen. Een ander element bij deze vergaderingen zijn de apparaten die de deelnemers zelf mee hebben: smartphone, iPad/tablet of laptop. De documenten die zich op deze toestellen bevinden, moeten snel en gemakkelijk op de presentatiemonitor kunnen getoond worden. De voorgestelde monitor – die je kan terugvinden onder de toepassingen ‘interactieve monitor met Videoconferencing’ – sluit perfect aan bij het concept van de huddle space. De ingebouwde camera en microfoons laten toe om snel een vergadering op te starten zonder te moeten gaan zoeken naar de correcte aansluitkabels.

Huddle Space videoconferencing

Media Office biedt tal van praktische oplossingen voor gebruik in jouw huddles space(s). Zoek je inspiratie hoe je jouw kleine vergaderzalen efficiënt kan inrichten? Kijk zeker even op onze toepassingssectie Huddle space en/of neem contact op met ons zodat we jouw wensen kunnen omzetten in concrete oplossingen.