Boardroom met 2 presentatiemonitoren en 2 camera's voor videoconferentie

BOARDROOM

Efficiënt vergaderen in een boardroom

In een boardroom of directiekamer worden belangrijke beslissingen genomen. Je wil er stijlvol en comfortabel (online) vergaderen, presenteren en overleggen. Wij kunnen ervoor zorgen dat je helder kan communiceren door gebruik te maken van audiovisuele apparatuur van topkwaliteit, die bovendien multifunctioneel inzetbaar is.

Wens je een audiovisuele oplossing voor jouw boardroom? Contacteer ons voor passend advies door onze AV-specialisten.

Welke audiovisuele oplossingen zien we in een boardroom?

Digitaal vergaderen in boardroom met dubbel scherm en 2 intelligente camera's

VIDEO CONFERENTIE-OPLOSSING

Videoconferencing geeft je vanuit jouw boardroom de mogelijkheid om tegelijkertijd met verschillende gesprekspartners in verbinding te staan. Het maakt niet uit of deze in België of in het buitenland zijn, binnen één minuut kun je een videogesprek of online vergadering beginnen. Zonder tijdverlies en zonder reis- en verblijfskosten kun je te allen tijde overleggen of vergaderen met jouw teamgenoten of relaties.

Zowel de beeld- als de audiokwaliteit van onze videoconference systemen zijn kraakhelder: je ervaart tijdens het gesprek geen afstand meer. Bovendien kan je via het videoconference systeem zeer eenvoudig documenten aan elkaar voorleggen om deze centraal te bespreken.

Ontmoetingen met klanten en partners zullen steeds meer online plaatsvinden.
Wanneer een eerste ontmoeting met een nieuwe klant of partner via het scherm (dus virtueel) plaatsvindt, moet alles perfect werken. De videoconferentie is nu de omgeving, waarin de relatie tot stand zal komen – waardoor dit systeem volledig bedrijfskritisch is. 

Een plafondmicrofoon integreert volledig in de boardroom en houdt de tafel vrij van microfoons.

STEMVERSTERKING

Bij professionele audio- en videoconferentie hoort een aangepast microfoonsysteem met AEC (auto echo cancelling). Afhankelijk van jouw wensen en de infrastructuur van jouw boardroom zijn er grensvlakmicrofoons (die indien gewenst in de vergadertafel ingebouwd kunnen worden, al dan niet gemotoriseerd), zwanenhalsmicrofoons (in verschillende lengtes en kleuren), draadloze luidsprekermicrofoons, of plafondmicrofoons (met beamforming technologie)…

De plafondmicrofoon biedt naast een hoogwaardige audiokwaliteit ook een groot gebruiksgemak: het maakt immers niet uit of de deelnemers rechtop of eens onderuitgezakt zitten. Hun laptop zal ook nooit de audio pick up van de microfoon belemmeren. En wanneer iemand in de richting van het presentatiescherm praat, zal die persoon toch duidelijk hoorbaar én verstaanbaar zijn.

Uiteraard kan je deze microfoons niet enkel gebruiken tijdens het videovergaderingen, maar ook bij traditionele (fysieke) meetings.
Ze bieden immers hoogwaardig geluid met een uitstekende spraakverstaanbaarheid !

Extra groot presentatiescherm met videoconferentiecamera in boardroom

PRESENTATIEMONITOR

Vanuit jouw boardroom moet je kunnen beschikken over al jouw bedrijfsinformatie. Jouw informatie dient immers centraal besproken te kunnen worden in deze ruimte. Hiervoor maak je gebruik van een hoogwaardige LCD/LED large format display (LFD), eventueel gecombineerd tot een volwaardige videowall. Hiervoor zijn speciale monitoren beschikbaar met supersmalle randen, die zorgen voor een bijna naadloze videomuur. Daarenboven creëert de digitale lusverbinding één beeld over meerdere schermen zonder kwaliteitsverlies.

De nieuwste ontwikkeling voor het visualiseren van jouw presentatie is ongetwijfeld de LED-videowall. Kleine LED-tegels vormen één groot presentatiescherm met ultra fijne pixels. De herkenbare randen (bezels) zoals bij een videowall – samengesteld uit individuele monitoren – behoren hiermee tot het verleden.

Toepassing-vergaderzaal-Bose-FreeSpace

PROFESSIONEEL AUDIOSYSTEEM

Naast een perfect beeld is ook een professioneel audiosysteem belangrijk voor een perfecte verstaanbaarheid. Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen in het begin van een vergadering aandacht zullen hebben voor de spreker ongeacht een mindere audiokwaliteit, maar wanneer de complexiteit van de topic stijgt en de vergadering/presentatie vordert, zullen de meeste mensen aandacht verliezen bij een slechte audiokwaliteit.

Het belang van kraakheldere audio tijdens een overleg wordt belangrijker, zeker wanneer er steeds vaker virtueel vergaderd wordt. Hoe minder tijd je kwijt bent met anderen te vragen om niet-verstane vragen te herhalen, hoe sneller een vergadering kan worden afgerond.

Je moet dus horen en gehoord worden, vanuit elke hoek van de vergaderruimte of locatie op afstand.

Toepassing-Raadzaal-Vertaalsysteem-Sennheiser

VERTAAL- EN TOLKFACILITEITEN

Tijdens een internationaal overleg is het van cruciaal belang dat je jouw gesprekspartner(s) begrijpt. Er worden meerdere talen gebruikt en het is meestal een hele uitdaging om duidelijke vertalingen tot stand te brengen.
Met een systeem voor simultaantolken maak je élke taal verstaanbaar !

Onze vertaalsystemen werken draadloos en autonoom en kunnen eenvoudig in een reeds bestaande installatie geïntegreerd worden. Afhankelijk van het aantal tolken en deelnemers kunnen de vertaalsystemen eenvoudig geschaald worden. Zo zijn er de zogenaamde fluistersystemen waarbij de tolk in dezelfde ruimte zit als de deelnemers.

Bediening van aanwezige technologie in boardroom via QR code

AUTOMATISATIE

Een (touch)paneel vereenvoudigt de bediening van de technologie die aanwezig is in de boardroom via een gebruiksvriendelijk, intuïtief ontwerp dat – om het gebruik nog verder te vergemakkelijken – naar wens kan worden aangepast. We kunnen het aanraken van het bedieningsscherm zelf tot ‘zero touch’ herleiden, door het gebruik van een QR-code.  Wanneer je deze QR-code met jouw smartphone scant, kan je de bediening van de technologie in deze ruimte gewoon overnemen via jouw eigen toestel.

Ons uitgangspunt is dat we steeds audiovisuele installaties uitwerken, die gebruikt en bediend moeten worden door mensen zonder gespecialiseerde audiovisuele kennis.
Elke installatie moet dan ook zo ontworpen worden dat voor elk deel van de installatie een minimale audiovisuele kennis nodig is.

Het resultaat is een kwalitatieve en geautomatiseerde audiovisuele ruimte, waarbij de handelingen voor de gebruiker tot een minimum beperkt worden.

Draadloos verbinding maken met het presentatiescherm

BEDRAAD OF DRAADLOOS CONNECTEREN

Ook connectiviteit speelt een grote rol bij het inrichten van jouw vergaderruimte(s). Wij kunnen jouw vergaderruimte voorzien van de juiste oplossing om de gewenste inputbronnen (tablets, smart phones, PC’s, laptops etc.) bedraad of draadloos aan te sluiten op de centrale apparatuur. Zowel full screen als met split screen kun je de gewenste data opvragen en bespreken.

HERHAALSCHERM

Een herhaalscherm geeft het geprojecteerde beeld vanop het projectiescherm of de presentatiemonitor simultaan weer. Het is een ondersteuning voor de personen die verder verwijderd zitten van het projectiescherm of de presentatiemonitor.  Zo kan iedereen de presentatie perfect volgen.

In een lange, smalle directieruimte kunnen er – centraal – enkele herhalingsschermen geplaatst worden.  Voor deze ‘meekijkschermen’ zijn speciaal daarvoor ontworpen onderstellen beschikbaar: we monteren de monitoren onder een bepaalde kijkhoek.

Een andere oplossing is om elke post van de vergadertafel te voorzien van een repeaterscherm: een individueel scherm in een tafelliftsysteem. Deze schermliften brengen het scherm tevoorschijn zodra het nodig is. Een technische revolutie om een klein LCD-scherm te integreren in tafels en meubilair. Met één druk op de knop komt het scherm omhoog.

Ruimtereservatie paneel (room management) voor vergaderzaal

ROOM BOOKING SYSTEEM

Buiten de boardroom geeft een reservatiesysteem (ook wel room management of room booking systeem) belangrijke informatie over de beschikbaarheid van de ruimte. Zo ben je er zeker van dat deze ruimte niet dubbel geboekt is en voorkom je dat medewerkers zich vervoegen bij een vergadering die niet voor hen bedoeld is.

Zoek, vind en reserveer direct een ruimte, altijd en overal.
De automatische koppeling met jouw Exchange, Google G-Suite en/of Office 365 applicatie zorgt voor maximale efficiëntie. Een gereserveerde ruimte en eventuele latere wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd met jouw persoonlijke agenda én met de agenda van de vergaderruimte, waardoor iedereen onmiddellijk inzicht heeft in de geboekte en beschikbare vergaderruimtes.

En bij iedere ruimte hangt een interactief display voor nog meer functionaliteiten. Vanop het interactieve touch sceen kan je ‘ad hoc’ reservaties maken. Je ziet op het scherm of aan de kleur van de LED-verlichting in één oogopslag of de ruimte vrij (groen) dan wel bezet (rood) is.

Toepassing-vergaderzaal-Akoestische-behandeling

AKOESTISCHE BEHANDELING

In ruimtes waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn, treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, rondzingende microfoons, … kortom een onaangename ruimte om langdurig te vergaderen. Een akoestische behandeling van de ruimte is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen. Zelfs de beste geluidsapparatuur zal nog beter klinken in een ruimte met een gecontroleerde akoestiek.