8. Polyvalente zaal_wide

POLYVALENTE ZAAL – REFTER

Multifunctionele AV-installatie

De polyvalente zaal kan ingezet worden voor allerhande activiteiten, zoals (personeels)feesten, optredens, presentaties, film, refter, …

Wens jeu een audiovisuele oplossing voor een polyvalente zaal? Contacteer ons voor passend advies door onze AV-specialisten.

Welke audiovisuele oplossingen zien we in een polyvalente zaal?

Projectie

PROJECTIE

Een polyvalente zaal is een multifunctionele ruimte, waarin ook de nodige aandacht dient besteed te worden aan het visuele aspect. Hier komen collega’s en/of gasten samen op een informele manier voor een bedrijfsfeest, pensioneringsfeest, bedrijfspresentatie, …

Je kan hier kiezen voor een combinatie van een professioneel projectiescherm met een (lamploze) projector met hoge lichtopbrengst. Zo is elke presentatie of andere vorm van informatieoverdracht voor iedere aanwezige goed zichtbaar: gedetailleerd, kleurecht en zonder vervorming.

Videowall

(PRESENTATIE)MONITOR

Een andere mogelijkheid voor het visualiseren van jouw beelden is door meerdere LCD/LED-monitoren aan elkaar te koppelen. Zo wordt er een videowall gevormd. Hoe meer LCD/LED-monitoren je aan elkaar koppelt, hoe imposanter het eindresultaat !

Een LCD/LED-monitor combineert haarscherp beeld met een optimale kleurenweergave en is daarenboven energiezuinig. Naast een statische presentatie kan je een videowall ook eenvoudig inzetten voor allerhande bedrijfscommunicatie. Denk maar aan: nieuwe producten, actuele promoties, menu van het bedrijfsrestaurant, verjaardagen van medewerkers, …

Door gebruik te maken van een systeem voor digitale berichtgeving op deze videowall kan deze informatie tot op de minuut gecontroleerd en aangepast worden.

Een professionele geluidsinstallatie wordt samengesteld volgens het type ruimte en het gebruik ervan.

PROFESSIONELE AUDIO-INSTALLATIE

Wanneer een vaste geluidsinstallatie voornamelijk voor achtergrondmuziek en spraak gebruikt wordt, is het vaak aangewezen om met plafondluidsprekers te werken. Deze kunnen eenvoudig in het akoestische tegelplafond ingebouwd worden en bieden ook op laag volume een gelijkmatige verdeling van het geluid over de gehele zaal.

Voor hoge plafonds zijn pendelluidsprekers een goed alternatief. Om een vollere klank en een betere basweergave te verkrijgen, kan je de plafondluidsprekers aanvullen met plafond-subwoofers.

Toepassingen-polyvalentezaal-F1

LUIDSPREKERS

Wanneer de polyvalente zaal voornamelijk voor presentaties, feesten en voorgrondmuziek gebruikt zal worden dan is een krachtige opbouwluidspreker vaak een betere oplossing. Er bestaan actieve luidsprekers met een ingebouwde versterker of passieve luidsprekers waarbij de versterker bij de overige centrale apparatuur geplaatst wordt. Voor een krachtige basweergave is het gebruik van één of meerdere subwoofers aan te raden.

Toepassing-vergaderzaal-Draadloze-microfoon

STEMVERSTERKING

Een goede spraakverstaanbaarheid is belangrijk. Een slechte spraakverstaanbaarheid doet immers afbreuk aan jouw boodschap. Kies daarom de juiste draadloze microfoon in functie van de toepassing en de akoestische eigenschappen van de polyvalente zaal.

Zo is een headsetmicrofoon bijvoorbeeld minder gevoelig aan rondzingen dan een dasspeldmicrofoon en kan een handheldmicrofoon dan weer beter tegen een stootje.

Toepassingen-polyvalentezaal-Players

AFSPEELAPPARATEN

Voorzie verschillende afspeelapparaten om voldoende audiobronnen af te kunnen spelen of kies voor een alles-in-één toestel, voor FM radio, CD-speler, USB-speler, SD Card-speler, Bluetooth ontvanger, internet radio, DAB (plus) radio, …

Akoestische behandeling

AKOESTISCHE BEHANDELING

In zalen waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, rondzingende microfoons, … kortom een onaangename ruimte om langdurig te verblijven.

Een akoestische behandeling van de ruimte is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen. Zelfs de beste geluidsinstallatie zal beter klinken in een ruimte met een gecontroleerde akoestiek.