6. Trainingroom_wide

TRAININGSRUIMTE – KLASLOKAAL

Interactieve lessen en trainingen

Lesgeven is een vak apart waarbij audiovisuele hulpmiddelen niet meer weg te denken zijn.

Heeft u een trainingsruimte die u wenst te voorzien van audiovisueel materiaal? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op.

Welke audiovisuele producten zien we in een leslokaal of trainingsruimte?

Interactief lesgeven is de nieuwste norm. Hiermee kan u heel eenvoudig informatie delen, uw aantekeningen opslaan en deze verspreiden na de training. U heeft hierbij de keuze tussen:

  • een interactief bord (ook wel smartboard of digibord genoemd) in combinatie met een (lamploze) ultra short throw (kortbij) projector.
  • een interactieve projector in combinatie met een matwit projectiebord, dat ook met gewone bordmarkers te beschrijven is.
  • een touch monitor, die de bedrijfszekerheid van een LED-monitor combineert met de beste touch-technologie. Altijd een haarscherp beeld dankzij full HD of 4K-resolutie !

Wij begeleiden u graag in uw keuze uit bovenstaande technologieën, maar bieden u daarnaast ook een waaier aan installatiemogelijkheden voor interactieve producten. Denk hierbij aan mobiele systemen, hoogteverstelbare constructies, …

Crowdbeamer toestel en app

Het is vaak lastig om deelnemers actief betrokken te houden tijdens opleidingen. Dat hoeft het niet te zijn !

Maak gebruik van een uniek presentatiesysteem dat de betrokkenheid van uw publiek een boost geeft. In plaats van eindeloos te bladeren door hand outs kan elke deelnemer zich concentreren op wat écht belangrijk is. Iedereen kan heel gericht screenshots nemen en een infopakket opbouwen op maat van zijn eigen interesses.

Knoppenpaneel voor centrale AV-bediening

U moet zich als lesgever kunnen concentreren op de inhoud van uw training en niet op de audiovisuele technieken die zich in de trainingsruimte bevinden. Daarom is een centrale besturing via een knoppenpaneel een ideale oplossing. Via een toetsenpaneel zorgt u voor:

  • een eenvoudige bediening van de bron, die moet weergegeven worden (computer, documentencamera, …).
  • de volumeregeling van de gekozen bron.
  • de selectie van de presentatieknop (bv. beeld bevriezen, zwart beeld, mute, …).

Deze panelen kunnen bevestigd worden op de wand of ingewerkt worden in de trainersdesk. Daarenboven kunnen ze gecombineerd worden met een aansluitpaneel, waarop u alle bronnen kan aansluiten (laptop, documentencamera, …).

Toepassing-vergaderzaal-Bose-FreeSpace

Multimedia wordt steeds vaker gebruikt tijdens lessen en opleidingen. In een moderne trainingsruimte mag dan ook de geluidsinstallatie niet ontbreken, dit ter ondersteuning van de lessen, presentaties, educatieve video’s, …

Toepassing-trainingsruimte-Draadloze-microfoon

Voor lesgevers met een zachte stem of in grotere leslokalen kan men best gebruik maken van een draadloze headsetmicrofoon. Hiermee kan de lesgever nog steeds vrij bewegen en kan hij zonder moeite zijn boodschap aan iedereen overbrengen.

Toepassing-vergaderzaal-Akoestische-behandeling

In ruimtes waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn, treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, rondzingende microfoons, … kortom een onaangename ruimte om langdurig te verblijven.

Een akoestische behandeling van de ruimte is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen.