Auditorium_wide

AUDITORIUM – CONGRESZAAL

Breng uw boodschap duidelijk over

Een auditorium is een grote leszaal aan een universiteit of in een conferentiecentrum, die plaats biedt aan honderden toehoorders. Een modern auditorium is voorzien van uitklapbare schrijftafeltjes aan elke stoel, video- en computerprojectie, één of meerdere borden, geluidsversterking, een desk en/of spreekgestoelte, kabines voor simultaanvertaling, …

Wenst u een audiovisuele oplossing voor een auditorium? Contacteer ons voor passend advies door onze AV-specialisten.

CONTACT

Welke AV-producten zien we in een auditorium?

Projectiescherm
Dankzij een high end (lamploze) projector met hoge lichtopbrengst in combinatie met een professioneel projectiescherm is elke presentatie of andere vorm van informatieoverdracht voor iedere aanwezige goed zichtbaar: gedetailleerd, kleurecht en zonder vervorming.
De projector kan – afhankelijk van de hoogte van het auditorium – aan een plafondbeugel of in een projectorlift gemonteerd worden. De projectorlift geeft als voordeel dat de beamer eenvoudig kan neergehaald worden voor onderhoudswerken. Anderzijds is het mogelijk de projector in een technische ruimte onder te brengen, hiervoor is dan een installatietoestel met specifieke lens vereist.
Dubbel Kolommenbord
In een traditioneel auditorium is een enkel of dubbel zuilenbord steeds aanwezig. Bij het dubbelvlaks zuilenbord kunnen 2 schrijfvlakken onafhankelijk van elkaar verschoven worden. Als variant kunnen er zelfs 2 of 3 borden langs elkaar geplaatst worden, zodat de docent over voldoende schrijfruimte beschikt
Touch Paneel Bediening
Als docent wil u zich concentreren op de inhoud van uw voordracht en niet met het bedienen van de (audio-visuele) technieken in de ruimte. Door gebruik te maken van een (touch)paneel vereenvoudigt u de bediening van de technologie die aanwezig is in de aula via een gebruiksvriendelijk, intuïtief ontwerp dat – om het gebruik nog verder te vergemakkelijken – naar wens kan worden aangepast. Indien dit ontwerp naar alle auditoria wordt doorgetrokken, is dit zowel voor de gebruiker als voor de personen die instaan voor het technische onderhoud een absolute meerwaarde.
Interactief Stemsysteem
Door interactiviteit aan uw presentatie toe te voegen, behoudt u de aandacht van uw publiek. Hiervoor kan u gebruik maken van een interactief stemsysteem. Aanwezigen kunnen reageren met hun eigen handset. U heeft onmiddellijk inzicht in de resultaten, die u naar wens op verschillende manieren kan weergeven. De resultaten van één of meerdere stemsessies kunnen op diverse manieren worden geanalyseerd en opgeslagen.
Audio
Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen in het begin van een les aandacht zullen hebben voor de spreker ongeacht een mindere audiokwaliteit, maar wanneer de complexiteit van de topic stijgt en de les vordert, zullen de meeste mensen hun aandacht verliezen bij een slechte audiokwaliteit. Naast een perfect beeld is ook een professioneel audiosysteem belangrijk voor een perfecte verstaanbaarheid.
Draadloze microfoon
Een goede spraakverstaanbaarheid is een absolute noodzaak in een auditorium. Een slechte spraakverstaanbaarheid doet afbreuk aan uw boodschap. Kies de juiste draadloze microfoon in functie van de toepassing en de akoestische eigenschappen van het auditorium. Zo is een headsetmicrofoon bijvoorbeeld minder gevoelig aan rondzingen dan een dasspeldmicrofoon en kan een handheldmicrofoon dan weer beter tegen een stootje. Een draadloze zwanenhalsmicrofoon is dan weer bijzonder handig aan de lezenaar of bij een panel gesprek van enkele sprekers. Hou ook rekening met het aantal microfoons die u simultaan in hetzelfde gebouw wenst te gebruiken. De Belgische frequentie wetgeving is vaak minder uitgebreid dan de meeste mensen denken.
Vertaalsysteem
Onze vertaalsystemen werken draadloos en autonoom en kunnen eenvoudig in een reeds bestaande installatie geïntegreerd worden. Afhankelijk van het aantal tolken en deelnemers kunnen de vertaalsystemen eenvoudig geschaald worden. Te beginnen vanaf een compact fluistersysteem tot een vertaalsysteem voor enkele honderden deelnemers.
Akoestische behandeling
In zalen waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn, treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, rondzingende microfoons, … kortom een onaangename ruimte om langdurig les in te volgen. Een akoestische behandeling van het auditorium is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen. Zelfs de beste geluidsinstallatie zal nog beter klinken in een ruimte met een gecontroleerde akoestiek.
Akoestische simulatie
Geluid is vaak complex. Laat u daarom bijstaan met vakkundig advies.
Een juiste productkeuze en een professionele afregeling zijn essentieel om een goed resultaat te bekomen. Naast onze ervaring en kennis van audio maken we bij zo goed als elke aanvraag gebruik van simulatie software. Via deze akoestische simulatie software krijgen we een goed beeld van hoe de gekozen luidsprekers zich in uw ruimte zullen gedragen en kunnen we een optimale plaatsing van de luidsprekers garanderen. Bij meer complexe ruimtes en projecten gaan we nog een stap verder, hier gaan we ook rekening houden met de akoestische eigenschappen van de gebuikte materialen in de betreffende ruimte en kunnen we zelfs onderzoeken hoe het aantal mensen het geluid in de ruimte zal beïnvloeden.