AUDITORIUM – CONGRESZAAL
Breng uw boodschap duidelijk over
Een auditorium is een grote leszaal aan een universiteit of in een conferentiecentrum, die plaats biedt aan honderden toehoorders. Een modern auditorium is voorzien van uitklapbare schrijftafeltjes aan elke stoel, video- en computerprojectie, één of meerdere borden, geluidsversterking, een desk en/of spreekgestoelte, kabines voor simultaanvertaling, …
Wens je een audiovisuele oplossing voor een auditorium? Contacteer ons voor passend advies door onze AV-specialisten.
Welke audiovisuele oplossingen zien we in een auditorium?
STREAMING | LECTURE CAPTURE
Als deelnemers niet fysiek aanwezig kunnen of mogen zijn in de congresruimte of het auditorium is ‘lecture capture’ de ideale oplossing. Je kan er bovendien een groter publiek mee bereiken dan de capaciteit van de congresruimte of het auditorium toelaat. De aanwezige audiovisuele technieken maken het mogelijk om de conferentie op te nemen en ze als digitale versie online ter beschikking te stellen of live te streamen.
Belangrijk hierbij is, dat de setup tijd voor de voordrachtgever zo minimaal mogelijk is en dat de leercurve om de aanwezige technologie te gebruiken zo laag mogelijk is.
Om dit tot een minimum te herleiden, adviseren we deze infrastructuur te automatiseren: met één (1) druk op de knop worden alle handelingen geautomatiseerd en starten alle toestellen op in de juiste configuratie en instellingen.
PROJECTIE
Dankzij een high end (lamploze) projector met hoge lichtopbrengst in combinatie met een professioneel projectiescherm is elke presentatie of andere vorm van informatieoverdracht voor iedere aanwezige goed zichtbaar: gedetailleerd, kleurecht en zonder vervorming.
De projector kan – afhankelijk van de hoogte van het auditorium – aan een plafondbeugel of in een projectorlift gemonteerd worden. De projectorlift geeft als voordeel dat de beamer eenvoudig kan neergehaald worden voor onderhoudswerken. Anderzijds is het mogelijk de projector in een technische ruimte onder te brengen, hiervoor is dan een installatietoestel met specifieke lens vereist.
SCHRIJFBORD
In een traditioneel auditorium is een enkel of dubbel zuilenbord steeds aanwezig. Bij het dubbelvlaks zuilenbord kunnen 2 schrijfvlakken onafhankelijk van elkaar verschoven worden. Als variant kunnen er zelfs 2 of 3 borden langs elkaar geplaatst worden, zodat de docent over voldoende schrijfruimte beschikt.
Uiteraard zijn deze zuilenborden beschikbaar in emailstaal wit (om te beschrijven met whiteboardstiften) en in emailstaal groen (om te beschrijven met krijt).
BEDIENING | AUTOMATISATIE
Als docent wil je jezelf concentreren op de inhoud van jouw voordracht en niet met het bedienen van de (audio-visuele) technieken in de ruimte. Door gebruik te maken van een (touch)paneel vereenvoudig je de bediening van de technologie die aanwezig is in de aula via een gebruiksvriendelijk, intuïtief ontwerp dat – om het gebruik nog verder te vergemakkelijken – naar wens kan worden aangepast. Indien je dit ontwerp naar alle auditoria doortrekt, is dit zowel voor de gebruiker als voor de personen die instaan voor het technische onderhoud een absolute meerwaarde.
DRAADLOOS PRESENTEREN EN INFORMATIE DELEN
Door interactiviteit aan jouw presentatie toe te voegen, behou je de aandacht van jouw publiek. Hiervoor kan je gebruik maken van een interactief stemsysteem. Aanwezigen kunnen reageren met hun eigen handset. je hebt onmiddellijk inzicht in de resultaten, die je naar wens op verschillende manieren kan weergeven. De resultaten van één of meerdere stemsessies kunnen op diverse manieren worden geanalyseerd en opgeslagen.
Het is vaak lastig om deelnemers actief betrokken te houden tijdens opleidingen. Dat hoeft het niet te zijn ! Maak gebruik van een uniek presentatiesysteem dat de betrokkenheid van jouw publiek een boost geeft. In plaats van eindeloos te bladeren door hand outs kan elke deelnemer zich concentreren op wat écht belangrijk is. Iedereen kan heel gericht screenshots nemen en een infopakket opbouwen op maat van zijn eigen interesses.
PROFESSIONELE AUDIO-INSTALLATIE
Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen in het begin van een les aandacht zullen hebben voor de spreker ongeacht een mindere audiokwaliteit, maar wanneer de complexiteit van de topic stijgt en de les vordert, zullen de meeste mensen hun aandacht verliezen bij een slechte audiokwaliteit.
Naast een perfect beeld is ook een professioneel audiosysteem belangrijk voor een perfecte verstaanbaarheid.
MICROFOONTECHNIEK
Een goede spraakverstaanbaarheid is een absolute noodzaak in een auditorium. Een slechte spraakverstaanbaarheid doet afbreuk aan jouw boodschap. Kies de juiste draadloze microfoon in functie van de toepassing en de akoestische eigenschappen van het auditorium. Zo is een headsetmicrofoon bijvoorbeeld minder gevoelig aan rondzingen dan een dasspeldmicrofoon en kan een handheldmicrofoon dan weer beter tegen een stootje. Een draadloze zwanenhalsmicrofoon is dan weer bijzonder handig aan de lezenaar of bij een panelgesprek van enkele sprekers. Hou ook rekening met het aantal microfoons die je simultaan in hetzelfde gebouw wenst te gebruiken: de Belgische frequentie wetgeving is vaak minder uitgebreid dan de meeste mensen denken.
VERTAAL- & TOLKINSTALLATIE
Onze vertaalsystemen werken draadloos en autonoom en kunnen eenvoudig in een reeds bestaande installatie geïntegreerd worden. Afhankelijk van het aantal tolken en deelnemers kunnen de vertaalsystemen eenvoudig geschaald worden. Te beginnen vanaf een compact fluistersysteem tot een vertaalsysteem voor enkele honderden deelnemers.
AKOESTISCHE BEHANDELING
In zalen waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn, treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, rondzingende microfoons, … kortom een onaangename ruimte om langdurig les in te volgen. Een akoestische behandeling van het auditorium is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen. Zelfs de beste geluidsinstallatie zal nog beter klinken in een ruimte met een gecontroleerde akoestiek.
AKOESTISCHE SIMULATIE
Geluid is vaak complex. Laat je daarom bijstaan met vakkundig advies.
Een juiste productkeuze en een professionele afregeling zijn essentieel om een goed resultaat te verkrijgen. Naast onze ervaring en kennis van audio maken we bij zo goed als elke aanvraag gebruik van simulatiesoftware. Via deze akoestische simulatiesoftware krijgen we een goed beeld van hoe de gekozen luidsprekers zich in jouw ruimte zullen gedragen en kunnen we een optimale plaatsing van de luidsprekers garanderen. Bij meer complexe ruimtes en projecten gaan we nog een stap verder, hier gaan we ook rekening houden met de akoestische eigenschappen van de gebuikte materialen in de betreffende ruimte en kunnen we zelfs onderzoeken hoe het aantal mensen het geluid in de ruimte zal beïnvloeden.