4. Raadzaal_wide

RAADZAAL

Efficiënt vergaderen

Een raadzaal is een multifunctionele zaal en een plaats voor vergaderingen en presentaties, waar belangrijke topics worden aangesneden. Ook wanneer de vergaderingen voor het publiek toegankelijk zijn, dient hiermee rekening gehouden te worden in de opstelling van het audio-visuele materiaal. Wij denken graag met je mee in het ontwerpen van jouw raadzaal.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Welke audiovisuele producten zien we in een raadzaal?

Digitale gemeenteraad met 4K camera's voor videoconferentie in de raadzaal

VIRTUELE GEMEENTERAAD

Steeds meer gemeentebesturen kiezen ervoor om de gemeenteraad (en andere vergaderingen) digitaal (online) of hybride te organiseren.  Het verhoogt de betrokkenheid van de burger nog meer, omdat de vergaderingen niet meer plaats- en tijdsgebonden zijn.

Het audiovisuele materiaal om dit tot stand te brengen, zijn:

  • Conferentiesysteem bestaande uit bekabelde of draadloze microfoons met eventueel een mogelijkheid tot stemmen
  • Camera’s, die eventueel ook de actieve spreker kan ’tracken’: de camera richt zich hierbij op de persoon, die aan het woord is

Dit alles kan uiteraard gekoppeld worden aan de (reeds aanwezige ) software voor digitale verslaggeving !

PRESENTATIEMONITOR | INSTALLATIEPROJECTOR

Een maximale ondersteuning met audio-visueel materiaal is hier cruciaal. Met een aantal schermen voor raad en publiek is de vergadering makkelijker te volgen en kunnen moties en amendementen eenvoudiger gepresenteerd worden. Afhankelijk van de grootte en de vorm van de ruimte kan er gekozen worden voor een high end (lamploze) projector met hoge lichtopbrengst in combinatie met een professioneel projectiescherm of hoogwaardige LCD/LED display’s (LFD) en zelfs videowalls, die zo gepositioneerd zijn dat elk raadslid of het publiek een duidelijk zicht heeft op de projectie.

Toepassingen-boardroom-Bediening

BEDIENING | AUTOMATISEREN

Om alle aanwezige audio-visuele apparatuur eenvoudig te bedienen, voorzien je best een centraal besturingssysteem. Via een (touch)paneel houdt de voorzitter de controle over alle beelden, die worden gepresenteerd op de aanwezige schermen en bedient hij het audiosysteem. Verder is het zelfs mogelijk om via deze centrale besturingseenheid de verlichting, de verwarming, de zonsverduistering, … te regelen. Geen probleem meer met zoekgeraakte afstandsbedieningen of ontregelde (audio-visuele) apparatuur.

Toepassing-Raadzaal-Sennheiser-ADN

CONFERENTIESYSTEEM | DISCUTIESYSTEEM

Een conferentiesysteem of discussiesysteem is vaak een logische stap om een debat productief en gestructureerd te laten verlopen. Hierbij is het belangrijk om aandacht te besteden aan de geluidskwaliteit, de betrouwbaarheid en een eenvoudige bediening van het systeem.

Toepassing-Raadzaal-Vertaalsysteem-Sennheiser

VERTAALSYSTEEM

Onze vertaalsystemen werken draadloos en autonoom en kunnen eenvoudig in een reeds bestaande installatie geïntegreerd worden. Afhankelijk van het aantal tolken en deelnemers kunnen de vertaalsystemen eenvoudig geschaald worden. Te beginnen vanaf een compact fluistersysteem tot een vertaalsysteem voor enkele honderden deelnemers.

Toepassing-Raadzaal-Bose

VASTE GELUIDSINSTALLATIE

Vele gemeentes gebruiken de raadzaal ook voor andere activiteiten zoals o.a. huwelijken, presentaties, …

Een vaste geluidsinstallatie met microfoons, CD/USB speler, … is dan vaak een logische aanvulling.

Akoestische behandeling

AKOESTIEK

In ruimtes waar voornamelijk harde materialen zoals marmer, beton, metaal en glas gebruikt zijn, treden er vaak akoestische problemen op. Denk hierbij aan overdreven veel galm, vervelende echo’s, een slechte verstaanbaarheid, rondzingende microfoons, … kortom een onaangename ruimte om langdurig te vergaderen.

Een akoestische behandeling van de ruimte is vaak de snelste en de meest efficiënte manier om deze problemen te verhelpen. Zelfs de beste geluidsapparatuur zal nog beter klinken in een ruimte met een gecontroleerde akoestiek.