Geautomatiseerde opleidings- & presentatieruimte

Een grote verzekeringsmakelaar met een 200-tal personeelsleden nam in juni 2020 hun tweede nieuwbouw in gebruik. Het nieuwe gebouw sluit naadloos aan op het eerste – aangrenzende – kantoorgebouw en straalt dezelfde filosofie uit: een open landschapskantoor met flexibele plekken, veel daglicht en een groot ruimtegevoel waar werknemers graag hun dag doorbrengen.

Zij consulteerden Media Office voor het uitrusten van hun nieuwe polyvalente zaal voor de audiovisuele technieken. Naast refter wordt deze polyvalente ruimte ook gebruikt voor presentaties, opleidingen, personeelsfeesten, events, …

Geautomatisserde presentatieruimte in modern landschapskantoor
Bedrijfsrefter met kwalitatief hoogstaande inbouwluidsprekers

De polyvalente zaal bestaat uit 2 delen: een laag deel en  een vide.

Het lage deel werd uitgerust met kwalitatief hoogstaande inbouwluidsprekers, zodat de werknemers tijdens hun lunchpauze radio kunnen beluisteren.

In de vide installeerden we 4 opbouwluidsprekers met dezelfde hoogstaande kwaliteit als de inbouwluidsprekers van het lage deel. Verder werd hier ook een baskast met een extra versterker toegevoegd om het ‘dansvloer’-effect te creëren: de installatie kan bij gebruik van deze opstelling ook een hoger geluidsniveau aan voor specifieke gelegenheden (bv. personeelsfeest).

In de vide werden alle audiovisuele technieken geïntegreerd: installatieprojector, projectiescherm, luidsprekers, 19″ rack met alle AV-apparatuur, bedieningspaneel, …

Voor presentaties en opleidingen werd een groot, elektrisch bediend projectiescherm in combinatie met een laserprojector van de nieuwste generatie geïmplementeerd.

Om het de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken, informeert het opstartscherm op het projectiescherm hoe hij/zij zijn/haar toestel (laptop, tablet, smartphone, …) eenvoudig draadloos kan verbinden. Geen gedoe met koppelstukken of HDMI-kabels: iedereen kan onmiddellijk draadloos presenteren. Dit biedt de presentator ook de nodig vrijheid en is hij/zij niet gebonden door (beperkte) kabellengte.

Opstartscherm voor draadloos presenteren
Bedieningspaneel van de AV-apparatuur

Omdat in een polyvalente ruimte meerdere/verschillende (externe) gebruikers actief zijn en verschillende opstellingen gecreëerd kunnen worden, adviseerden we het gebruik van een geautomatiseerde installatie.

Hierbij worden verschillende scenario’s samengesteld voor de diverse gebruikers. Dit leidt tot een ongeëvenaard gebruiksgemak en betrouwbaarheid van de aanwezige installatie: de gebruiker heeft geen afstandsbedieningen nodig voor de verschillende toestellen en kan ook niets (ongewenst) ontregelen. 

Via het touch paneel kan de gebruiker één van de scenario’s selecteren, waarna de verschillende audiovisuele technieken worden opgestart. De gebruiker zelf kan zich volledig focussen op zijn event in deze geautomatiseerde presentatieruimte.

Epson installatieprojector met laserprojectietechnologie

Perfectie in projectie met deze installatieprojector voorzien van  laserprojectietechnologie, waardoor presentaties in deze helder verlichte ruimte helemaal tot hun recht komen !

Geautomatisserde presentatieruimte met 19" rack

Hét zenuwpunt van de geautomatiseerde presentatieruimte: een afsluitbare 19″ rack met alle audiovisuele apparatuur.

Geautomatisserde presentatieruimte in modern landschapskantoor

De audiovisuele invulling van deze multifunctionele ruimte hebben dankzij een vlotte samenwerking en open communicatie met onze klant tot een – voor iedereen – zéér bevredigend resultaat geleid.

Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: