Groot infoscherm in ontvangstruimte & videoconference oplossingen

Onze klant – een Belgisch, familiaal bedrijf gespecialiseerd in prefab betonnen elementen – is één van de belangrijkste marktspelers op het vlak van architectonisch beton.

Door de groeiende vraag naar kwaliteitsvol architectonisch beton was een uitbreiding meer dan noodzakelijk. Er werd een nieuwe productiehal van ca. 4000 m² gebouwd met aanpalend 400 m² kantoorruimte.

Een nieuw modern bedrijfsgebouw uitgerust met de allernieuwste technieken vraagt ook om een ‘future proof’ audiovisuele installatie.

Moderne vergaderzaal met videoconferentie systeem (Teams Certified).
100" professionele display gebruikt als infoscherm in lobby van kantoorgebouw.

In de grote, open ontvangstruimte van het kantoorgebouw wenste de bouwheer een echte ‘eyecatcher’, zodat elke bezoeker instant ‘wowed’ zou worden.

Ons voorstel was om er een groot infoscherm te voorzien, waarop projectfoto’s en/of bedrijfsvideo’s in loop worden afgespeeld.

De keuze van onze klant viel op een Professioneel large format display: deze schermen zijn ontwikkeld om 24/7 te gebruiken.
Door de ingebouwde mediaspeler is dit type scherm uitermate geschikt voor digital signage (digitale berichtgeving). Het wordt de gebruiker nog eenvoudiger gemaakt doordat de beelden automatisch afgespeeld worden vanaf een aangesloten USB-stick. Op die manier kan eenvoudige digital signage gegenereerd worden.

Bovendien is deze installatie ook future proof: mocht de gebruiker in de toekomst meer mogelijkheden nodig hebben, dan kan op het display specifieke signage software geïnstalleerd worden. Dergelijke signage software laat toe om het beeld van het display in verschillende zones op te delen. In de verschillende zones kan dan verschillende content afgepeeld worden. Denk hierbij aan RSS feeds (zoals nieuws, weer, verkeer), social media (zoals Instagram, Twitter, LinkedIn) en verder ook nog afbeeldingen en videobestanden (zoals YouTube en Vimeo). Daarbij kan ook nog eens gebruik worden gemaakt van een tijdlijn, zodat bepaalde content enkel op bepaalde tijdstippen wordt afgespeeld: denk hierbij bv. aan het menu in de bedrijfskantine of verjaardagswensen op de verjaardag van één van de collega’s.

Het 100” (= 254 cm diagonaal – met een hoogte: van 129 cm en breedte van 226 cm) professionele display dat door ons voorgesteld en geplaatst werd, heeft een ongeziene helderheid van maar even 940 cd/m². Hierdoor kan dit scherm zowel in sterk verlichte als in donkerdere omgevingen ingezet worden. Verder kan je in de instellingen van de monitor ook nog eens ingeven wanneer het (’s morgens) automatisch opstart en (’s avonds) afsluit en dit bv. enkel op weekdagen. Kortom een volledige ‘worry free’ oplossing !

Op de eerste verdieping werd o.a. een vergaderzaal ondergebracht met zicht op de lobby. Hier vroeg de bouwheer een videoconferentie-oplossing en een draadloze presentatie-oplossing voor eigen medewerkers en bezoekers.

Vermits dit bedrijf volledig met Microsoft Teams werkt, adviseerden wij hen om een Microsoft Teams Rooms te implementeren in de nieuwe vergaderruimte.

De geinstalleerde videconferentie-apparatuur bestaat uit een all-in-one videobar, die verankert zit aan de front of room display en een 8″ touch controller op de vergadertafel.

Vanop de touch controller start de gebruiker de Teams videocalls op en kan hierop ook het systeem bedienen.

De professionele alles-in-één videobar beschikt over een dubbele 4K-camera, 2 speakers voor kristalhelder geluid en 4 microfoons.  Deze microfoons zorgen o.a. voor de speaker tracking.

Onnodig te vermelden dat de gebruikers voortaan op een professionele manier met hun gesprekspartners kunnen videovergaderen.

Microsoft Teams Rooms videoconferentie-oplossing
Personal videobar voor professionele één-op-één videocalls

De CEO vond het een beetje overkill om ook in zijn privé kantoor een volledige installatie met groot presentatiescherm en professionele videoconferentie-oplossing te voorzien.

Daarom stelden we hem een all-in-one ‘personal videobar’ voor, waarmee hij professionele één-op-één videocalls kan voeren. De geleverde videobar heeft niet enkel een strak en modern design, maar is ook uitgerust met een 4K-camera, krachtige audio en automatische camera framing.

Zo komt hij altijd goed in beeld en is hij ook perfect hoorbaar !

Ondertussen heeft iedereen immers al ervaren dat de ingebouwde camera en microfoon van een laptop niet de meest ideale kwaliteit heeft om comfortabel langdurige videogesprekken te voeren.

We zijn er van overtuigd dat alle geïnstalleerde oplossingen een meerwaarde betekenen in deze moderne werkomgeving.

Modern kantoorgebouw
Interieur modern kantoorgebouw
Betonwand
Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: