Mobiele Teams Rooms videoconference systeem

Professioneel overkomen bij je gesprekspartners tijdens een videocall: dat wil toch iedereen?

Ook de CEO van dit bedrijf stelde zich – terecht – deze vraag !
Onze klant is leverancier van eiwitconcentraten, proteïnen en mengelingen van droge ingrediënten voor veevoeding. Hun activiteiten zijn volledig gericht op export, met focus op het Midden Oosten, Centraal Afrika en Oost-Europa. Ondertussen exporteren ze al naar meer dan 60 landen.

Niet te verwonderen dat zij op zoek waren naar een professionele, maar bovenal gebruiksvriendelijke videoconferentie-oplossing !

Mobiele Teams Rooms in combinatie met Barco ClickShare Conference
Videoconferentie-oplossing met smartboard op trolley

Toch waren er een aantal uitdagingen in de vergaderzalen, waarin het videoconferentiesysteem zou gebruikt kunnen worden:

  • De ‘ronde’ vergaderzaal heeft veel ramen, dus ook veel natuurlijke lichtinval. Nefast voor élke camera. Deze vergaderzaal heeft echter een uitzicht om ‘u’ tegen te zeggen: ze ziet nl. uit op Het Steen (het oudst bewaarde gebouw van Antwerpen). Wie wil er dan nog een virtuele achtergrond ?
  • De vergaderruimte op de benedenverdieping heeft door de grote glaspartijen veel inkijk, waardoor een (video)vergadering nooit helemaal confidentieel is.
  • De derde meeting room is vrij open: de wanden sluiten niet aan tot het plafond en de deuropening kan niet afgesloten worden. Ook hier zijn geen vertrouwelijke gesprekken mogelijk. Toch worden hier veel vergaderingen belegd wanneer het merendeel van de medewerkers een ‘home office’ dag hebben.

Daarom werd geopteerd voor een mobiele Teams Rooms oplossing, zodat er in elk van de vergaderzalen een videocall kan opgezet worden. We adviseerde hiervoor een all-in-one videobar: een videoconferentie-oplossing met verschillende microfoons, een krachtige luidspreker en een 4K camera in één stijlvolle behuizing. Door de grote lichtinval in de ‘ronde’ vergaderzaal raadde we onze klant een videobar met een degelijke backlight compensation aan. Hierdoor zal de achtergrond van Het Steen volledig tot zijn recht komen in de videogesprekken.

De organisatie werkt standaard met Microsoft Teams en voert dus ook de meeste videogesprekken met het Teams platform. Echter willen ze zich niet beperken tot dit ene platform, omdat hun gesprekspartners o.a. ook Zoom, Google Meet of Webex uitnodigingen versturen.

Ook hiervoor is de geïnstalleerde all-in-one videobar de geknipte oplossing: een Microsoft Teams Rooms gecertificeerde oplossing, waarbij zowel aan Zoom als Webex videocalls kan deelgenomen worden. Bovendien kan je op deze videobar een functie activeren, waardoor je volledig platformonafhankelijk kan werken.

Mobiele Teams Rooms videoconferentie-oplossing
Microsoft Teams Rooms whiteboard in combinatie met Touch (front of room) display.

Op ons advies werd er gekozen voor een touch monitor (smartboard) i.p.v. een passief presentiescherm. Heel handig om een whiteboard tijdens een Teams call te activeren en met alle deelnemers (zowel remote als fysiek aanwezig in de vergaderzaal) samen te werken.

De aantekeningen die je tijdens je Teams videovergadering hebt gemaakt, worden ook in je persoonlijke Teams account bewaard en kunnen verder bewerkt worden tijdens een volgende Teams vergadering.

Kortom … onze klant kan nu gebruik maken van een future proof en gebruiksvriendelijk systeem: ondanks dat de focus ligt op de Teams videovergaderingen, kan elke medewerker ook alle andere online videoplatformen draadloos opstarten.

Kantoorgebouw
Ronde vergaderzaal met zicht op Het Steen
Meeting room
Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: