MTR Videoconferentie-oplossingen (Microsoft Teams Rooms)

Onze klant is een Europese marktleider in organische meststoffen en een echt familiebedrijf, maar tegelijk ook een wereldspeler.
Door de spectaculaire groei bouwden ze in 2019 een nieuw hoofdkantoor, waar alle centrale diensten voor de groep in zijn ondergebracht. Het hele gebouw is behoorlijk hightech en bovendien bijna-energie-neutraal (BEN).

Kortom: een groep in volle beweging, waar mens en natuur centraal staan!

Door de internationalisering werd al snel de nood aan een degelijk en gebruiksvriendelijk videoconferentiesysteem duidelijk. Media Office werd aangesproken om hiervoor een oplossing uit te werken voor 2 ruimtes: een vergaderzaal en de boardroom.

Digitaal vergaderen met Microsoft Teams Rooms in boardroom
Vergaderzaal met Microsoft Teams-oplossing

In één van de vergaderzalen  integreerden we een uiterst gebruiksvriendelijke Microsoft Teams Rooms (MTR) oplossing.
Deze MTR videoconferentie configuratie bestaat uit:

  • Een camera, die haarscherpe HD videobeelden produceert en beschikt over een pan- en tiltfunctie met 12x optische zoom.
  • Een mini PC waarop we de Teams Rooms applicatie geïnstalleerd en geconfigureerd  hebben.
  • Een krachtige speakerphone met superieure audio, waarmee storende achtergrondgeluiden worden gefilterd.
  • Een touch controller met een proximity sensor: wanneer het licht in de ruimte aangaat of je in de buurt van de touch controller komt, schakelt het systeem automatisch aan.

Het grote voordeel van deze Microsoft Teams Rooms gecertifieerde oplossing ?
De ‘one touch to join’ functie !
Zodra je de vergaderruimte binnen komt, kan je vanop de touch controller – die zich op de vergadertafel bevindt – eenvoudig:

  • Een vooraf ingeplande Teams meeting starten door op de ‘join’ knop van de touch/room controller te klikken. Bestanden delen in de Teams meeting kan eenvoudig en draadloos vanop je eigen laptop.
  • Een ‘ad hoc’ Teams meeting starten door alle deelnemers via de touch controller uit te nodigen.
  • Een Teams meeting starten vanop je eigen laptop en daarbij de – in de vergaderruimte – aanwezige apparatuur (camera, microfoon en luidspreker) gebruiken door draadloos verbinding te maken met het Rooms systeem. Zodra je wil deelnemen aan Teams call geeft de applicatie op je laptop immers automatisch aan dat er een Teams Room systeem gedetecteerd is.
MTR videoconferentie-oplossing met speakerphone en touch controller
Directiekamer met gebruiksvriendelijke videoconferentie oplossing

Om de gebruikerservaring van de medewerkers te uniformiseren, mochten we ook de boardroom uitrusten met een gelijkaardige MTR-configuratie.

Voor de boardroom werd gekozen voor een videoconferentie-oplossing met een dubbele camera, die een automatische en naadloze overgang tussen realtime opnames van de actieve spreker of de groep weergeeft. De deelnemers kunnen zich concentreren op hun gespreksonderwerpen zonder handmatig met de afstandsbediening te hoeven pannen, kantelen en zoomen.
Zodra stemgeluid in de ruimte wordt gedetecteerd, gebruikt het dubbele camerasysteem zijn algoritmen voor gezichtsherkenning om te bepalen of de gebruiker met andere mensen in de kamer of met de externe gesprekspartner spreekt. De camera zoomt automatisch in en brengt de spreker volledig in beeld.

Dit maakt het virtueel vergaderen persoonlijker dan ooit !

Vergaderruimte met touch controler en speakerphone

MTR Videoconferentie-oplossing (Microsoft Teams Rooms) bestaande uit een geavanceerde videoconferentiecamera, een speakerphone met superieure  geluidskwaliteit en een touch controler.

Directiekamer met dubbel videoconferentie camerasysteem

De 2 camera’s van deze videoconference oplossing zorgen ervoor dat er tegelijkertijd gebruik gemaakt kan worden van group framing en speaker tracking, waarbij de actieve spreker centraal in beeld komt.

Virtueel vergaderen met gebruiksvriendelijke oplossingen voor Microsoft Teams

Media Office is trots op dit mooie project en wij wensen onze klant veel succesvolle virtuele vergaderingen toe !

Wij zijn zeer tevreden van de oplossingen. We hebben zelfs de apparatuur kunnen gebruiken om een webinar presentatie te geven aan onze klanten.
Virtueel vergaderen met gebruiksvriendelijke oplossingen voor Microsoft Teams
Maarten C.
ICT System Engineer
Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: