Multifunctionele presentatieruimte met centrale bediening

De ambities van de zaakvoerders zijn groot: in de multifunctionele presentatieruimte zullen studiedagen georganiseerd worden, waarbij eigen personeel en gastsprekers kunnen gebruik maken van een videowall om hun presentatie te visualiseren.

Nadat 2 advocatenkantoren uit Sint-Niklaas en Brugge de handen in elkaar sloegen, werd voor het kantoor in Sint-Niklaas ook uitgekeken naar een nieuwe locatie.

In de zomer van 2019 werd de verhuis naar een nieuwe locatie voorbereid. Het nieuwe kantoor straalt de positieve ingesteldheid van dit advocatenkantoor uit, waarin werkplezier essentieel is.

Multifunctionele presentatieruimte met videowall 2x2 55" en Barco ClickShare
Multifunctionele presentatieruimte met videowall bestaande uit 2x2 55" en herhalingscherm (repeater monitor)

De imposante videowall in de multifunctionele presentatieruimte bestaat uit 4 gekoppelde monitoren van 55” met uiterst smalle randen, waardoor één groot beeld kan weergegeven worden.

Presentaties gebeuren – indien  gewenst – draadloos d.m.v. de Barco ClickShare. Met dit eenvoudig te bedienen presentatiesysteem kan informatie vanop een laptop, tablet of smartphone draadloos én zonder vertraging weergeven worden op de videowall.

In de presentatieruimte hebben we eveneens een repeat monitor voorzien: als de groepen te groot zijn, wordt dit herhalingsscherm aangekoppeld. Dit scherm geeft  het beeld van de videowall simultaan weer, zodat de personen die verder van de videowall verwijderd zitten de presentatie toch kunnen volgen.

Een bedieningspaneel stuurt alle geïntegreerde apparatuur aan, zodat de volledige installatie intuïtief en door iedereen vlot te bedienen is.

De (externe) gebruiker kan zich volledig concentreren op waar hij goed in is, nl. een seminarie of lezing geven en is er geen AV-technicus nodig om de sessie te starten.

De gebruikersinterface van het bedieningspaneel (touch screen) wordt in samenspraak met de klant/gebruiker opgebouwd in logische stappen.  Enkel zo wordt de AV-installatie efficiënt gebruikt en ontstaat er een omgeving waarin gebruikers zich tijdens de presentatie niet bewust zijn van de aanwezige techniek.

Multifunctionele presentatieruimte met touch screen voor bediening van AV-installatie
Bedieningspaneel van de AV-apparatuur

De advocaten zochten ook naar een oplossing om te vergaderen op afstand: het is immers niet altijd nodig om fysiek aanwezig te zijn tijdens een afspraak. Wij voorzagen hiervoor een scherm op een mobiel onderstel, waaraan een intelligente camera met geïntegreerde soundbar verankerd zit.
Het scherm is niet enkel mobiel – waardoor het ook in verschillende ruimtes kan gebruikt worden – het is tevens interactief, waardoor ook aantekeningen op het scherm kunnen gemaakt en bewaard worden !

Afterwork

Deze ruimte is écht multifunctioneel: er wordt namelijk ook aan ontspanning gedaan. Tijdens de afterworks kan er genetwerkt worden met een hapje en een drankje. Voor hun eerste Friday After Work nodigde ze D.J. Tomas De Soete (StuBru) uit om hun event van muziek te voorzien. De videowall geeft een extra dimentie aan het event door er continu videofragmenten zoals YouTube clips op af te spelen ! 

Digital signage aan receptie

Tot slot vroeg onze klant ook naar een beeldscherm aan het onthaal, waarop dynamische communicatie verschijnt.  Deze monitor met digitale berichtgeving is een echte ‘wachtverzachter’ voor élke bezoeker: naast bedrijfsspecifieke berichten, worden ook bedrijfsevents aangekondigd, nieuwshoofdpunten, weerbericht, … weergegeven.

Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: