Opsplitsbare vergaderzaal in nieuwe vleugel van ziekenhuis

Media Office kreeg de opdracht om de 6 vergaderzalen die deze nieuwe vleugel telt uit te rusten met future-proof audiovisuele presentatie-oplossingen. Één van de in te richten vergaderzalen is een opsplitsbare vergaderzaal.

Op de benedenverdieping bevindt er zich een congresruimte, die kan opgesplitst worden in 2 aparte vergaderruimtes. Omdat die congresruimte ook door externen zal gebruikt worden, stelden we voor om hiervoor een geautomatiseerde installatie te voorzien. Op die manier moet het technisch of IT-personeel van het ziekenhuis geen of nauwelijks opgeroepen worden om de audiovisuele installatie gebruiksklaar te maken of te bedienen.

Grote vergaderzaal, opsplitsbaar tot 2 kleinere vergaderzalen
Projectiescherm voor plafondinbouw in opsplitsbare vergaderzaal

De volledige audiovisuele installatie van de congresruimte wordt bediend d.m.v. een centrale bediening. Via een aantal logisch opgebouwde vensters op een touch paneel kan de gebruiker de projector aanschakelen, waardoor ook het elektrisch bediende projectiescherm automatisch wordt uitgerold. Een aantal vooraf geprogrammeerde presets maken het ook mogelijk om op de beide 86” touch monitoren – die zich op de zijmuur van de ruimte bevinden – een gespiegeld projectie weer te geven. Zo kunnen deelnemers die wat verder van het projectiescherm verwijderd zitten de projectie steeds duidelijk beleven. Op vraag van de gebruikers is het eveneens mogelijk om een verschillende projectie weer te geven op het centrale projectiescherm en de beide grootformaat touch monitoren.

Wanneer er tijdens de presentatie gebruik wordt gemaakt van audio, dan kan deze eveneens via het touch paneel bediend worden. Het audiovolume kan eenvoudig via een slider aangepast worden. Verder zijn er in de congresruimte 4 draadloze microfoons beschikbaar. Ook het volume van deze draadloze microfoons kan individueel aangepast worden vanop het touch paneel.

Op het einde van de presentatie kan de gebruiker via het touch paneel de installatie uitschakelen, waardoor alle gewijzigde waarden worden teruggeplaatst naar de oorspronkelijk instellingen, zodat de volgende gebruiker vanaf een ‘blanco’ ruimte kan starten.

Als extra wordt er dagelijks een automatische reset uitgevoerd mocht de laatste gebruiker de installatie niet afgemeld hebben.

Eén grote vergaderruimte kan opgesplitst worden in 2 kleine ruimtes

Wanneer de congresruimte in 2 individuele vergaderruimtes wordt opgesplitst, kan elke ruimte gebruik maken van een 86” grootte 4K interactieve touch monitor.
In elke vergaderruimte en in de opsplitsbare vergaderzaal kan de gebruiker ook draadloos verbinding maken met de aanwezige monitor d.m.v. de Barco ClickShare.

Knoppenpaneel intuïtief bedienen AV-installatie in opsplitsbare vergaderzaal

Om de uniformiteit in zowel de congresruimte als in alle vergaderruimtes te waarborgen, is er bij elke installatie een knoppenpaneel geïnstalleerd. Via dit knoppenpaneel bedient de gebruiker de installatie op een intuïtieve manier.
Gedaan met zoekgeraakte afstandsbedieningen of installaties die ontregeld raken doordat de gebruiker – dikwijls ongewild – instellingen in het menu wijzigt.

Interactief aanraakgevoelig scherm in vergaderzaal

Op elk van de bovenliggende verdiepingen bevinden er zich kleinere vergaderzalen, die elk uitgerust zijn met een 75” grootte 4K interactieve touch monitor.
Alles werkt heel intuïtief: het openen van een programma of bestand kan tot stand gebracht worden via aanraking van de monitor, net zoals we dit gewoon zijn bij een tablet of smartphone ! Daarenboven heeft een touch monitor de mogelijkheid om annotaties over elke applicatie aan te brengen en virtuele whiteboardpagina ‘s te creëren, die na de vergadering of opleiding kunnen doorgemaild worden naar alle aanwezigen.

Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen & diensten: