Renovatieproject in polyvalente ruimte

Voor hun polyvalente ruimte contacteerde de IT-afdeling van een psychiatrisch centrum Media Office om de verouderde audio-installatie deels te vervangen en te moderniseren. De analoge audio-installatie bestaande uit een analoge mixer, equalizer en mengpaneel werd vervangen door een digitale signaalprocessor met bedieningspaneel. Het analoge conferentiesysteem en het analoge, draadloze microfoonsysteem werden vervangen door een digitaal draadloos conferentie- en microfoonsysteem.

De bestaande luidsprekers (2 front luidsprekers met subwoofer en 2 luidsprekers in de  plafondpanelen) bleven behouden.

Polyvalente ruimte met verplaatsbaar meubilair
Polyvalente ruimte presentatiedesk

De complexiteit van deze installatie werd vereenvoudigd door een intuïtief geprogrammeerd bedieningspaneel. Aangezien het beheer van de multimediazaal wordt gecoördineerd door de IT-afdeling en de programmatie in onderling overleg werd ontwikkeld, kon snel een programmastructuur samengesteld worden die perfect overeen kwam met hun wensen. Daarnaast werd software ter beschikking gesteld, waarmee de IT-afdeling de volledige controle en het beheer heeft over de installatie. Vanop hun kantoor kunnen ze inloggen op de verschillende apparaten in de zaal en de gebruiker ondersteunen in geval van problemen bij de bediening of het gebruik van de installatie tijdens hun presentatie.

Het verouderde, bekabeld conferentiesysteem vroeg te veel tijd om op te stellen. Gezien het intensieve gebruik van de multimediazaal voor multidisciplinair overleg moest de set-up telkens opgesteld en opgeruimd worden.

De oude, individueel bekabelde  conferentiemicrofoons vertoonden ook regelmatig kabeldefecten, zodat een deel van het conferentiesysteem ondertussen niet meer inzetbaar was.

Het nieuwe – volledig draadloze – conferentiesysteem is in een mum van tijd opgesteld en weer opgeruimd. Deze tijdsbesparing en het gebruiksgemak was de doorslaggevende factor om voor dit systeem te kiezen.

Polyvalente ruimte met mobiel conferentiesysteem
Ouderwets mengpaneel met analoge bediening

VOOR

De bediening van het mengpaneel creëerde zoveel problemen dat de toonregeling werd afgedekt met een plexi plaat.

Bedieningspaneel voor polyvalente ruimte

NA

Op het nieuwe bedieningspaneel zijn enkel de functies bruikbaar, die voor de gebruiker van toepassing zijn. De overige functies zijn enkel bereikbaar en bedienbaar door de beheerder van de zaal.  Een ontregelde installatie behoort daarmee definitief tot het verleden.  Daarenboven wordt bij het uitschakelen van de installatie alle instellingen gereset zodat de volgende gebruiker steeds met dezelfde vooraf gedefinieerde configuratie z’n presenatie kan starten.

19" rack met centrale apparatuur

Gemakkelijk te beheren, zelfs vanop afstand.
Door de digitalisering van alle apparatuur werd het aantal apparaten sterk gereduceerd. Een overzichtelijke en gemakkelijk te beheren configuratie maakt het mogelijk om het beheer en de controle van de zaal in eigen beheer te kunnen uitvoeren.

Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: