Digitale upgrade showroom & vergaderruimtes

Deze klant is een leider in prestatie verbeterende en beschermende sportproducten, die atleten helpen om hun persoonlijke sportprestaties tot een hoger niveau te tillen.

Voor de verhuis naar hun nieuwe pand deed dit bedrijf beroep op ons om ook de nieuwe showroom en de vergaderruimtes op de nieuwe locatie naar een hoger niveau te tillen.

De showroom vervult een multifunctionele rol: in deze ruimte kan je niet enkel alle producten bewonderen die deze distributeur in zijn portfolio voert, maar zullen de vertegenwoordigers ook aan opleidingssessie deelnemen en kunnen klantenrelaties aan informele events participeren.

Meeting room voor digitaal vergaderen met Microsoft Teams Rooms

Voor de vergaderzalen was het belangrijk dat collega’s samen aan documenten kunnen werken tijdens een interactieve sessie, maar ook dat er online meetings met het Amerikaanse hoofdkantoor kunnen opgezet worden.

Na een eerste, verkennend gesprek was duidelijk dat dit bedrijf de kaart van de digitalisering ging trekken en werd er door ons een eerste voorstel uitgewerkt dat nagenoeg ook volledig uitgevoerd is.

In de multifunctioneel inzetbare showroom hebben we 2 interactieve touch screens van 86” op een mobiel onderstel voorzien. Één van de touch screens is ook nog eens uitgerust met een all-in-one videoconferentie-oplossing, die door onze klant voorzien is van een Microsoft Teams Rooms licentie.

De combinatie van de monitor met de videoconferentie-oplossing maakt het mogelijk om o.a. een Teams call met een klant op te zetten en producten uit de showroom in detail aan de klant voor te stellen via de 4K camera. Dit vergroot de interactie met de klant, waardoor een fysiek klantenbezoek niet altijd noodzakelijk is.

Wanneer de showroom dienst doet als opleidingsruimte worden de 86” touch monitoren voor de aanwezigen geplaatst en doen deze dienst als presentatiemonitoren. Beide monitoren worden met elkaar verbonden en tonen een simultaan beeld vanop de aangesloten laptop of geïntegreerde computer.

Digitale upgrade van de showroom: informele online meeting met Microsoft Teams Rooms oplossing

Omwille van privacyredenen zijn de deelnemers onherkenbaar gemaakt.

Multifunctionele, mobiele geluidsversterking geschikt voor bedrijfspresentaties en evenementen

Door de grootte van deze ruimte was een geluidsversterking noodzakelijk. Omdat onze klant in eerste instantie nog niet wil investeren in een vaste geluidsinstallatie, hebben we een kwalitatief mobiel PA (public address) systeem van Bose met een (draadloze) headset voorzien.

De lesgever/spreker is hierdoor tot in de verre uithoeken van de ruimte verstaanbaar, ongeacht of het publiek zit of staat. Omdat dit PA systeem ook uitgerust is met een bluetooth functie kan deze ook (achtergrond)muziek tijdens bv. een event weergeven.

In de 3 vergaderruimtes werd ook gekozen voor een interactief aanraakscherm, maar met een kleiner formaat nl. 65”.

Ook in een meeting room biedt een interactief display flexibele vergaderopties: naast draadloos presenteren hebben onze interactieve touch monitoren verschillende ingebouwde applicaties standaard meegeleverd.

Zo kan je gebruik maken van een virtueel whiteboard waarop je op een oneindige canvas aantekeningen maakt en deze vervolgens

  • kan delen via een QR-code met alle aanwezigen
  • kan doormailen naar alle betrokkenen
  • kan opslagen op je persoonlijke Google Drive

Verder kan je over élke applicatie (PPT, Word, PDF, Excel, …) aantekeningen maken en deze als screen shot bewaren of doorsturen.

Digitale upgrade van de vergaderzaal met een interactief aanraakscherm (smartboard)
Informele vergaderruimte met interactief touch display (smartboard - digibord)

Het draadloos presenteren zit ook standaard in onze touch displays en dit zelfs in 2 richtingen:

  1. Draadloos verbinden van een laptop, tablet/iPad of smart phone met het aanraakscherm, waarbij het beeld van de laptop, tablet/iPad of smart phone volledig wordt weergegeven.
  2. Draadloos streamen van het beeld van de touch display naar het mobiele toestel (laptop, tablet/iPad of smart phone) van alle – tot wel 200 – aanwezigen (en deze moeten zelfs niet in dezelfde ruimte zitten).

Elk van de touch monitoren is uitgerust met een ingebouwde computer. De gebruiker logt hierop in met zijn eigen inloggegevens en heeft alle bestanden onmiddellijk ter beschikking alsof hij/zij op de eigen laptop of desktop werkt.

Omdat de vraag naar online vergaderen ook bij onze klant steeds toeneemt, werden 2 van de 3 interactieve touch monitoren voorzien van een all-in-one videoconferentie-oplossing met touch controller.

De gebruikers kunnen hierbij vanop élk online videoplatform (Teams, Zoom, Webex, Google Meet, …) een meeting opstarten of aan een online vergadering deelnemen.

De geïnstalleerde videoconferencing oplossing beschikt niet enkel over een 4K camera, maar heeft ook 2 stereo luidsprekers en verschillende microfoons aan boord.

De geïntegreerde 4K ultra HD camera is voorzien van een ‘speaker tracking’ functie: de persoon die het woord heeft, komt gedetailleerd in beeld. De camera heeft een kijkhoek van 120° waardoor ook de volledige vergaderzaal met alle aanwezigen (automatic group framing) in beeld kunnen komen.

Digitale upgrade van de vergaderruimte in het directiekantoor met een Zoom Rooms videoconferentie-oplossing
Digitale upgrade showroom en vergaderruimtes voor hybride vergaderingen

Mocht onze klant – in een latere fase – toch voor één bepaald platform kiezen, dan kan op de all-in-one videoconferentie-oplossing eenvoudig een Teams Rooms licentie, een Zoom Rooms licentie, … worden geïnstalleerd. 

Een future proof oplossing !

Beeldscherm met doorlopende berichtgeving voor het personeel

Tot slot was onze klant nog op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem voor digitale berichtgeving. Hiervoor werden 2 bestaande display’s aangepast om specifieke informatie op vooraf bepaalde tijdstippen wordt weergegeven. Met deze cloud-based digital signage oplossing kan je heel eenvoudige digitale berichtgeving creëren en onmiddellijk op de beeldschermen weergeven; de weergave kan zelfs per beeldscherm verschillend zijn.

Project digitale upgrade van showroom en vergaderruimtes voor distributeur in sportartikelen

Media Office is vereerd om voor deze klant dit project te mogen uitwerken en te realiseren.

Een open communicatie en een duidelijke lijst van de toepassingen – die ze wensten te realiseren – hebben geleid tot de implementatie van een future proof audio-visuele installatie: een digitale upgrade van de nieuwe showroom en de  vergaderruimtes.

Geïmplementeerde audiovisuele oplossingen: