Theater cultuurcentrum voorzien van licht, geluid en projectie

THEATER – CULTUURCENTRUM

Licht, geluid en projectie

De technische uitrusting van een theater, cultureel centrum of gemeenschapscentrum is uiteraard heel belangrijk. Het vormt een belangrijke tool voor de artiesten en draagt bij aan de manier hoe het publiek de performance ervaart.

Contacteer ons voor passend advies.

Welke audiovisuele producten zien we in een theater of cultureel centrum?

Soundcraft mengpaneel

MENGPANEEL

In een live opstelling vormt het analoge- of digitale mengpaneel het hart van de geluidsinstallatie. Alle microfoons, luidsprekers, floormonitors, effecten, opname apparatuur, … worden met het mengpaneel verbonden. De audiokwaliteit en de betrouwbaarheid van het mengpaneel is dus best belangrijk.

Bose DeltaQ Line array in cultuurcentrum

LINE-ARRAY LUIDSPREKERS

Een line-array bestaat uit een lange kolom van (speciaal ontworpen) identieke luidsprekers, die onder elkaar worden opgehangen. Door het line-array principe toe te passen, wordt het geluid in het verticale veld gebundeld. Door deze bundeling kunnen we het geluid beter richten en zal het geluid verder reiken dan bij een conventioneel geluidsysteem.

Stage Monitor

STAGEMONITOR | FLOORMONITOR

Stagemonitors of floormonitors zijn luidsprekers, die op het podium gebruikt worden zodat de muzikanten zichzelf goed kunnen horen. Afhankelijk van het muziekgenre is het belangrijk dat de floormonitors voldoende vermogen hebben om bv. boven het geluid van de drums, gitaarversterkers, … uit te kunnen komen.

In Ear monitor IEM

IN-EAR MONITORING

Bij in-ear monitoring of IEM dragen de muzikanten een vestzak ontvanger met geluidsisolerende oortelefoons, waarmee de artiest een strikt persoonlijke monitormix kan horen. Het wordt vaak gebruikt in situaties waarin podiummonitors niet wenselijk zijn, of wanneer de artiest zeer beweeglijk is. Met een in-ear monitor systeem hoort de muzikant minder omgevingsgeluid waardoor het geluid minder hard hoeft te zijn, hetgeen weer gehoorschade beperkt of voorkomt.

Luidsprekers Microfoons

MICROFOON(S)

Microfoons en draadloze microfoons mogen uiteraard niet ontbreken. Kies uit ons uitgebreide gamma handheldmicrofoons, headsetmicrofoons, instrumentenmicrofoons, … de microfoon die het beste voor jou past.

sportcomplex Akoestiek

AKOESTIEK

Geluid is vaak complex. Laat je daarom bijstaan met vakkundig advies.
Een juiste productkeuze en een professionele installatie zijn essentieel om een goed resultaat te bekomen.

Naast onze ervaring en kennis van audio maken we bij zo goed als elke aanvraag gebruik van simulatie software. Via deze akoestische simulatie software krijgen we een goed beeld van hoe de gekozen luidsprekers zich in de ruimte zullen gedragen en kunnen we een optimale plaatsing van de luidsprekers garanderen.

Hierbij houden we o.a. rekening met de akoestische eigenschappen van de gebuikte materialen in de betreffende ruimte en kunnen we zelfs onderzoeken hoe het aantal mensen het geluid in de ruimte zal beïnvloeden.

Projectie in theater cultureel centrum

PROJECTOR | PROJECTIESCHERM

Waar vroeger enkel de geluidskwaliteit van superieur belang was, wordt er in een theater ook steeds meer belang gehecht aan een perfect beeld. Dankzij een high end (lamploze) projector met hoge lichtopbrengst in combinatie met een elektrisch bediend, professioneel projectiescherm is elke beeld voor iedere aanwezige goed zichtbaar: gedetailleerd, kleurecht en zonder vervorming. Het doek van het projectiescherm kan geschikt zijn voor doorzichtprojectie, waardoor de projector achter het scherm wordt gehangen. Zo zal er nooit schaduw gevormd worden op de projectie door de spelers, die zich op het podium bevinden.